הסדרת מעמד לעובדים זרים

הסדרת מעמד לעובדים זרים

הסדרת מעמד לעובדים זרים שהגיעו לארץ

 

עו"ד אלינור ליבוביץ, מומחית בגירושין גישור ודיני משפחה

מנהלת את פורום הגירושין בוואלה! מנהלת ובעלים של אתר gerushin.co.il


מה קורה כאשר עובד זר שהגיע עם אשרת עבודה מתאהב

באזרח/ית ישראלי ומעוניין להישאר בארץ?

 

בישראל עובדים זרים רבים, אשר עוסקים בתחומי עבודה שונים כגון: טיפול בקשישים וחולים, עובדי בנין וכיוצ"ב. מטבע הדברים לאחר שהות בארץ יכולים להיווצר קשרים חברתיים ואינטימיים עם אזרח או אזרחית ישראלים, ההופכים לקשרי אהבה , ומכאן לא רחוקה הדרך לרצון לבסס את הקשר ולהתבסס בארץ על בסיס קבוע.

 

כאשר מסתיימת אשרת העבודה, מכל סיבה שהיא, הופך העובד הזר לשוהה בלתי חוקי בארץ בשלב מסויים.

 

במקרה כזה, בני זוג שהתאהבו זה בזו, תוהים כיצד לפתור את הבעיה.

 

השאלה העולה היא האם יש אפשרות למסד את הקשר?

 

האם אפשר להינשא זה לזו באופן חוקי? האם ניתן לחיות זה עם זו כידועים בציבור? האם אפשר להקים חיים משפחתיים מלאים ללא חשש מגירוש על ידי שלטונות ההגירה?

 

השאלה העולה היא כיצד ניתן ל"רשיין" את העובד הזר שהפך/הפכה לבן או בת זוג של אזרח/אזרחית ישראלים?

 

השאלה החשובה ביותר היא כיצד להפוך את שהייתו של העובד הזר בארץ לחוקית, שכן לא כדאי ולא רצוי להיות שוהה בלתי חוקי, העלול חדשות לבקרים להיתפס ברחוב, ולהיות מושלך לכלא ("משמורת" בשפה יפה) ומגורש מישראל ללא אפשרות לחזור אליה בשנית.

 

יש אפשרות לטפל בעניין זה על ידי הגשת בקשה לאשרה במשרד הפנים, כאשר מדובר בהליך בירוקרטי לא קצר, ולמעשה יחלפו מספר שנים עד שבן הזוג יקבל את האזרחות, ואולם בתקופת הביניים יכול הוא לשהות בארץ ואף להיות בעל רשיון עבודה, ללא חשש מגירוש, אם הוא פועל על פי ההנחיות ועושה את כל הנדרש ממנו, לצורך הסדרת המעמד.

 

מאחר ומדובר בהליך ארוך מול משרד הפנים עד להסדרה הסופית של האזרחות יש צורך בליווי צמוד של עורך דין, אשר ילווה את התהליך ואת בני הזוג בצורה צמודה, ידריך אותם מה לעשות, ויותר חשוב – מה לא לעשות, ילווה אותם למשרד הפנים, ויערוך את הבקשה ביחד עמם.

 

עורך/עורכת הדין צריך להסביר לבני הזוג מהם המכשולים שהם אמורים ועתידים לעבור, מה נדרש מהם להוכיח במשרד הפנים, וכיצד לצלוח את המשוכות על הצד הטוב ביותר.

 

כיום מצבם של עובדים זרים טוב יותר מאשר בעבר, שכן בעבר נדרש הזר לעזוב את מדינת ישראל ולשהות בחו"ל עד שהאזרחי הישראלי בן/בת זוגו יסדיר את מעמדו. כיום המצב שונה ועל פי נוהל הטיפול בבני זוג של אזרחים ישראלים לא נדרשת שוב עזיבת הארץ למי שאין לו אשרה תקפה, ואפשר לפנות בבקשה כזו גם כאשר הזר שוהה בארץ ואשרתו פקעה.

 

חשוב לטפל בהסדרת המעמד בהזדמנות הראשונה הקיימת ולא להמתין, עד למועד בו האשרה כבר פקעה. ודאי שלא כדאי להתחיל לטפל בהסדרת המעמד כאשר בן הזוג הזר נעצר ומושם בכלא ומובא בפני בית הדין למשמורת.

 

רצוי להתחיל בטרם הפרת החוק כך שהשהייה הבלתי חוקית תהיה לתקופה הקצרה ביותר ככל שניתן.

 




ליצירת קשר לצורך קבלת יעוץ ראשוני, לתאום פגישה במחיר מוזל ונוח, וכן להצעת מחיר
טלפונים
טל במשרד – 03-6969916
03-6954380, 03-6963093
נייד למקרים דחופים
058-4919100
דואר אלקטרוני
אפשר לפנות בשאלות למייל - בכל שעה - 24 שעות ביממה, ונענה באופן מיידי
leibo22@zahav.net.il או leibolaw@zahav.net.il
טופס יצירת קשר


עו"ד אלינור ליבוביץ
25 שנים ותק בתחום הגירושין
גירושין מייסדת ובעליו של משרד עורכי דין
גירושין ונוטריון, הנחשב כאחד המובילים
והאיכותיים בתחום הגירושין.
קרא עוד על עורכת דין אלינור ליבוביץ....

לקבלת ייעוץ צרו

קשר 03-6969916










הרשמה לרשימת תפוצה
דואר אלקטרוני *
שם *
מעוניין לקבל עדכונים חודשים למייל
© כל הזכויות שמורות לאלינור ליבוביץ, עורכת דין גירושין
Google+